°~Hörcsögök~°
...Bejelentkezés...
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 
 
 
....

Fajták

 

Szíriai aranyhörcsög

Angóra hörcsög

Kínai csíkos

Dzsungáriai törpehörcsög

Roborovszki törpe

Campbell

 

Mérgezés

Más állatok

Környezet

A lakásban

Kannibál kisállatok

"Téli"depresszió

A hörcsög testbeszéde

Meddig élnek?

Nemek megállapítása

 

Hallásuk

Szaglásuk

Látásuk

Videók

Kis őrült

 Kis őrült2 ?

 Vigyázat,lopok!

Összes videó ~>

Játékok

Mindenféle játék

Hörcsögös játékok

Letölthetőek

 
...Látogatók...
Indulás: 2006-02-19
 

Budapest Most

 
 
 

Keresés-gazdira várnak

Kristálygömb

Álomfejtés(kisállatok)

Webes felületű msn

 

 

 

Linkek

 

Csacska honlap

Bosziflor

Sirius oldala

Hörcsög-Land

Mano9

Joci nyuszi oldala

 

 
Téli depresszió

A hörcsögöknek is kijut

Leah Pyter és Randy Nelson, az Ohio Állami Egyetem Idegtudományi, Pszichológiai és Magatartásorvoslási Intézetének munkatársai hasonló depressziós viselkedést véltek felfedezni, amikor dzsungáriai törpehörcsögöket   (Phodopus sungorus) vizsgáltak.

A vizsgálat során a kisrágcsálókat két csoportba sorolták. A hosszú nappalos csoport 16 órán keresztül volt világosban és 8 órán át sötétben. A rövid nappalos csoportban pont fordítva alakították a körülményeket: 8 órán át volt világos, 16 órán keresztül pedig sötét. Az állatok - mivel nem volt választásuk - éltek, szaporodtak az adott körülmények között is. A vizsgálatot azonban nem rajtuk, hanem az utódaikon végezték!

ジャンガリアンハムスター

A gyerekeken csattant az ostor

A 3 hetes (elválasztási korban lévő) kishörcsögök közül néhányat olyan fényviszonyok között hagytak, mint amilyenek közt addig voltak, néhányat viszont áthelyeztek a fordított fényarányú csoportba. Ezek után pedig elvégeztek néhány tesztet, és figyelték, hogyan reagálnak a különböző szituációkra.

Az egyik legjobb teszt a depresszió kimutatására a doboz-próba: dobozba rakták egyesével a kisállatokat, majd megmérték, mennyi időt töltenek a doboz falai mellett, és mennyit középen. A szorongók inkább a fal mellé húzódtak, nem merészkedtek középre, míg az egészségesek bejárták az egész teret, tehát felfedezték a doboz közepét is.

Az úszó-próbát is ki kellett állniuk. A jó lelkiállapotú hörik megpróbáltak kiúszni, míg a depressziósok mozdulatlanul lebegtek a vízen és elsüllyedtek. (Természetesen, mindenki túlélte a kísérletet.)

Végezetül édesített folyadékot adtak a hörcsögöknek, amit nagyon szeretnek. A depressziós hörcsögök azonban jelentősen többet ittak belőle, mint egészséges társaik.

Oszlassuk el a sötét fellegeket!

A fenti mérésekből arra következtettek a kutatók, hogy a születést közvetlenül megelőző és azt követő időszakra jellemző rövid/hosszúnappalos viszonyok befolyásolják a felnőtt hörcsögök hangulatát, viselkedését. Természetesen azért ennél jóval fontosabb, hogy felnőttként milyen körülmények között élnek, így rajtunk is múlik a jó hangulatuk. A hosszabb nappalok tehát őket is kiegyensúlyozottabbá és boldogabb kisállattá teszik.

Forrás:www.haziallat.hu

 
Nagyon boldog névnapot!:)

 

  Tégy a kedvencekhez!   

 

 

 
....

Menü

 

Főoldal

!Híradó!

Hiányosság

Frissítés

Nyereményjátékok

Panaszkönyv

!Reklámok!

Kérdezz-felelek

Button/Banner

Képek

 

Képek a fajokról

Hörcsögeim voltak

Vicces képek

Hörik vegyesen

Újszülött hörcsögök

Baba hörik

Karácsonyi képek :)

Msn-hez

***

Mi ez?

Nézegetnivaló

***

 

Tartásuk

 

Új jövevény

A beköltözés

Szelidítés

Szereti a tisztaságot

Szabadon

Ketrec vagy akvárium

Hörcsög cuccok

Höris könyvek

 

 

Megfázhat!

Sebek,sérülések

Bőrbetegségek

Hiánybetegségek

Hasmenés

Szembetegség

***

Lap.hu

Állatorvos-Kereső

Itt orvostól kérdezhetsz

 

Helyes etetés

 

  

 

Házak/búvóhelyek

Itatók

Mókuskerekek

Alom/forgács/széna

 

 
...Hányan vagyunk...

 

látogató olvassa a lapot.

 

 

Vak hörcsögök...

Azért örülök,hogy így alakult:)

Hörcsög tréfa

Összes cikk ~>

 

Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...